Jeles eseményeink

Október 23- Nemzeti ünnepeink megünneplése nagyon fontos közösségünknek, mivel iskolánk létezése és fennállása nagy részben az 1956-os szabadságharc menekülőinek és leszármazottainak köszönhető. Az októberi megemlékezésre minden évben egy-két osztály készül, akik egy 20-30 perces műsorral, általában jelenettel és vetítéssel idézik fel az őszi ünnep fontosabb történelmi részeit.

Karácsony –Jézus érkezésének ünnepét december második szombatján szoktuk megünnepelni. Minden osztály az első óvodától a nyolcadikosokig illetve az iskola gyerekkórusa is fellép karácsonyi énekekkel, jelentetekkel és köszöntőkkel fogadja a vendégeket. Gyakran az ünnep egybeesik a kedves Mikulás bácsi látogatásával is, aki kis csomagokkal lepi meg a diákokat, amikor végig látogatja az osztályokat.

Farsang–Hagyományos télűző ünnepünket a nagyböjt előtti időszakban ünnepeljük a diákokkal. Egy szombati tanítás után szoktuk ünnepségünket megrendezni. Jelmezben öltözve fogadják a diákok a műsort – népi játékok, vidám tanári jelenet és táncház keretein belül. A lényeg, hogy nagy zajt keltsünk, hogy a hideg kanadai telet elijesszük! A zajos ünneplés mellett farsangi kézművességre, finom fánkra és meleg teára is sor kerül.

Március 15 –1848-as forradalomra és szabadságharcra egy iskolai műsor keretén belül emlékezünk. Minden évben egy-két osztály vállalja el a húsz perces bemutató levezetését, ami általában jelenet-, ének- és verscsokron keresztül idézi fel a szabadság és a magyarság tudat fontosságát a többi Magyar iskolásnak.

Szavalóverseny –A már hagyományosnak mondható Dél-ontáriói Szavalóverseny 1994-ben kezdődött. Azóta minden évben részt vesz a Szent Erzsébet Magyar Iskola. Iskolánkon belül először az elődöntőre kerül sor, ami osztályon belül történik. A középdöntőre az iskolások négy korosztályra vannak beosztva és akik továbbjutnak, részt vehetnek a Dél-ontáriói Magyar Iskolák közös versenyén, ami minden évben máshol van – Arany János Iskola, Guelph, Hamilton, Kitchener, Mississauga és itthon, nálunk.

Anyák napja –Hagyományos anyák-napi vacsoránkat május első szombatján – a Magyar anyák napján – szoktuk tartani. Az est elején az anyukákat a Magyar Iskola kórusa zenés műsorával köszönti fel és a jelenlevő diákok virággal ajándékozzák meg az anyukákat és nagymamákat. A finom vacsorát egy rövid táncház követi, utána pedig szabad tánc éjfélig.

Évzáró –Évzáró műsorunkkal fejezzük be tanévünket az utolsó júniusi tanítási napon. Minden osztály 10-15 perces műsorral szórakoztatja a közönséget tavaszi-nyári köszöntőkkel, jelenetekkel, népdallal és versekkel. A ballagó nagy óvodások és nyolcadikosok is ekkor búcsúznak az óvodától és iskolától. Még a műsor előtt a nyolcadikosok a templomban külön áldásban részesülhetnek, utána pedig végiglátogatják a fiatalabb osztályokat és elköszönnek volt tanáraiktól.

Elérhető a következő nyelveken is: English

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK