Zydron Veronika

Igazgató

Torontóban születtem és a Szt. Erzsébet egyházközségben nőttem fel. A Szt. Erzsébet Magyar Iskola és Helikon gimnázium növendéke voltam, és itt avattak cserkésznek a 42. Szent Kinga csapatban. Tanulmányaimat a torontói egyetemen folytattam, és 2008-ban lettem képesítve mint középiskolai rajztanár, hitoktató és gyógypedagógus. Jelenleg a Torontói Katolikus Iskolaszék egyik középiskolájában tanítok. Mindhárom gyermekem óvodás korától járta végig az iskolát és aktívan vett, illetve, vesz részt a torontói magyar közösségben.

Tanítói pályafutásomat a Szt. Erzsébet Magyar Iskolában, az 5-ik osztállyal kezdtem. Tizenhárom évvel később, a 7-ik osztállyal folytattam a tanítást öt éven keresztül. Számomra mindig fontos volt a gyermekközpontú oktatás és az osztályközösség kialakítása. Egy hétvégi magyar iskola programja csak akkor eredményes, ha a diákok - és családok - magukévá teszik a közösséget és szívesen vesznek részt benne.

Egy pár év szünet után 2019. szeptemberében lettem megbízva az iskola vezetésével. Mint másodgenerációs kanadai magyar, közvetlenül tapasztaltam iskolánk fontos szerepét anyanyelvünk, kultúránk és a torontói katolikus közösségünk ápolásában. Az iskola tanítóival és segítőivel célunk az, hogy a 85 év folyamán megalapozott örökségünket tovább adjuk a következő nemzedéknek.

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn” - gróf Széchenyi István

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK