Tarczali Irén

4. osztály

Tarczali Irén a nevem, a Szent Erzsébet Magyar Iskola IV. osztályát tanítom. Erdélyi származású vagyok, családommal 10 éve költöztünk Kanadába. Tanítónőként, illetve óvónőként dolgoztam Erdélyben és Budapesten, Kanadában pedig módosított tanterv szerint tanuló gyerekekkel foglalkozom. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Szent Erzsébet Magyar Iskolában taníthatok. Minden elismerésem azon szülőké, akik önzetlenül és kitartóan hozzák el szombatonként gyermekeiket a hétvégi magyar oktatásra.

A IV. osztályban az oktatás elsődleges célja az anyanyelvi kommunikációs képességek fejlesztése és az ehhez elengedhetetlenül fontos ismeretek elsajátíttatása. Ezek között említeném az aktív szókincs intenzív gyarapítását, a nyelvtani és nyelvhelyességi ismeretek tudatosítását és alkalmazását, helyesírási szabályok ismertetését és alkalmazását; az olvasástechnika fejlesztését, a folyékony olvasás kialakításának segítését; az írásbeli szövegalkotás szabályainak megtanítását és gyakoroltatását, utat nyitva mindezzel a későbbi kreatív alkotáshoz, a képzelet, az érzelmek, a gondolatok önálló kifejezéséhez.

Az oktatás szerves része a népzenével és hagyományokkal való ismerkedés, illetve népdalok és népi gyermekjátékok megszerettetése, elsajátítása. A tanulóknak lehetőségük nyílik egyéni bemutatók elkészítésére, ezzel is ösztönözve őket a magyar nyelv használatára, a társakkal való párbeszédek kialakítására, szókincsük gyarapítására és aktív használatára.

Merem remélni, hogy odaadó munkánk eredményes lesz és meghozza gyümölcsét a tanév végére!

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK