Kárász László

8. osztály

Kárász László vagyok, a kilencvenes évek második felétől kezdődően veszek részt a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola munkájában. Kezdetben a hetedik osztályt vezettem, a későbbiekben, egészen a mai napig a nyolcadik évfolyam nevelése a feladatom.

Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hiszen az óhazától messze lehetőségem nyílik arra hogy a magyar kultúra kincseit, gyöngyszemeit az itt felnövekő első, második vagy éppen harmadik generációs magyar gyermekeknek átadhatom.

Az olvasás és írás fejlesztése mellett nagy figyelmet fordítunk a beszédkészség fejlesztésére, valamint a történelem, földrajz, irodalom és nyelvtan felfedezésére is. Mindehhez olyan légkört próbálok teremteni ahol játékos, interaktív módon történnek a foglalkozások, hogy a gyermekek örömmel jöjjenek az iskolába, és hogy kíváncsiságuk, a tudni akarás sosem csillapodjon, sosem szűnjön meg.

Az elsődleges cél kettős: a magyar kultúra megőrzése, tudatosítása illetve továbbadása, ugyanakkor egy olyan generáció, utánpótlás kinevelése, amely ezt a célt szintén szívügyének tekinti és a következő nemzedékek nevelője, tanítója lesz.

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK