Kárász Emőke

3. osztály

Kárász Emőke vagyok. Általános Iskolai tanítói végzettséggel 1993 óta a torontói Szent Erzsébet Magyar iskolában tanítok szombatonként.

A második és harmadik osztályokat vezetem évenkénti cserével. Pedagógusi célom a magyar nyelv tanítása, használata, a hagyományos magyar kultúra felfedezese a tanulókkal. Fontosnak tartom hogy a diákok szívesen tanuljanak és játékosan tudjuk fejleszteni nyelvtudásukat.

Az évek során a 2. és 3. osztály tananyagát összerendszerezve tankönyvvé alakítottam. A tankönyv alapján a tanulók ismeretet szereznek a nyelvtani és irodalmi, valamint a környezetismereti fogalmakról. Az olvasmányok, versek fejlesztik a nyelvtudást és szövegértést, a játekos nyelvtani feladatok viszont érdekessé teszik a nyelvtanulást. Képes feladatsorok fejlesztik a szavak megértését és alkalmazását. A tankönyvben az olvasmányok segítik az olvasás gyakorlását és a szövegértést amit kérdések alapján dolgozunk fel.

A tanulók a játékos feladatokon keresztül könnyen megértik és alkalmazzák a magyar nyelvet. Az iskola együtt működik a Szent Erzsébet katolikus plébániával, így a tanulók egyházi nevelésben is részesülnek.

A szülők és az iskola együttműködése is segíti a magyar kultúra fennmaradását. Iskola utáni programok, cserkészet, szervezések építik a magyar közösséget.

A torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola tanárai nagy gondot fordítanak a tanulók magyar nyelv tanítására hogy tovább folytassák a hagyomanyokat és ápolják gyönyörű nyelvünket.

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK