Búcsúlevél

Toronto, 2019 július 5.

Remélem, az évzárás után mindenki egy gazdag, pihenéssel teli nyár elé néz és sok élménnyel tér majd vissza a szeptemberi kezdésre!

A hétvégi tanári pikniken személyesen jeleztem a tantestületünknek egy fontos hírt a következő tanévre vonatkozóan, amit most Önökkel is megosztok. A tanév szép zárása után, átgondolva az elmúlt éveket és Tamás atyával átbeszélve, arra jutottam, hogy 30 év tanítás és ebből 15 év igazgatás után szeretnék megállni, más útra irányítani napjaimat és visszatérni a művészi alkotáshoz. Nem volt könnyű döntés, de sajnos a kettő már egy ideje nem ment együtt. Úgy érzem, hogy Iskolánk újra egy olyan erős, jó úton jár, hogy talán most érdemes a stafétát átadni. Ezúton jelzem azt is, hogy mindenki által kedvelt Anna munkája is megváltozott és nem tud annyi időt és energiát fordítani a szombatokra: 10 év után befejezi az iskolatitkári munkakört.

Úgy érzem, hogy most egyszerre állhat be egy új vezetői csapat. Változás lesz, új vezetőkkel fog haladni az Iskola tovább, de a cél ugyanaz marad. Misi bácsi még vállalta, hogy az átmenet alatt az év elején még besegít szombatonként. Tamás atyának átadunk minden fontos iratot és megadjuk a segítséget, hogy a nyár folyamán közösen meg tudjuk találni magunk helyére a legjobb személyeket és be tudjuk vezetni őket a feladatokba.

A következő hetekben fogjuk felvinni az Iskolaszék on-line felületére a már bejelentkezetettek adatait.Erre egy automatikus választ fognak kapni, de ezzel NEM kell foglalkozni, mert az előbeiratkozással már minden rendezve lett. (Köszönet Annának és Gáspár Gyulának ezen szolgálatért is!).

Az tantestületbe, főleg az óvodai részbe keresünk kisegítő tanárokat a következő évben is, hiszen – szerencsére – nagylétszámú osztályok indulnak. Érdeklődők jelentkezését nyári időben a plébániai irodán várjuk és csatolmányban láthatják a jelentkezési lapot, amit kitöltve leadhatnak. Önöktől, kedves szülőktől azt kérem, hogy ugyanolyan lelkesedéssel folytassák ezt a nemes szülői munkát, nyelvünk megőrzését a Szent Erzsébet iskolában. Természetesen később is találkozunk, eseményeken vagy egy-egy szombaton.

Köszönöm az együtt töltött szombatokat, őszinte támogatásukat, bizalmukat és a felejthetetlen, emlékekkel gazdag éveket! Hálás vagyok mindenért!

További szép nyarat, pihenést kívánok az új év kezdésig!

Szeretettel,
Perényi Csilla

Kedves Szülők!

Csilla személyes levelét én csak azzal szeretném kiegészíteni, hogy hálás vagyok neki ezen két együtt végzett évért (és persze a sok megelőző évért), amikor Csilla olyan önfeláldozóan végig szolgált az iskola javára. Megértem vágyát arra, hogy újra erősebben tudjon az alkotói munkára fókuszálni, bár nehéz lesz pótolni, mind őt, mind Annát. (Azt azért megígérte, hogy már egy kiállítással bejelentkezik!)

Ahogy Csilla írta, most a megfelelő személyek kiválasztásán dolgozunk, aki legjobban fogják tudni a jó tanítás feltételeit nektek és a gyermekeknek megteremteni. Számomra megnyugtató, hogy Misi bácsi még az átmeneti évben vállalta a segítséget: köszönet érte!

Kívánok most áldott, pihentető nyarat, hogy egy jó évet tudjunk kezdeni majd szeptemberben!

Barátsággal,
Tamás atya

Elérhető a következő nyelveken is: English

Maradjunk kapcsolatban!

Ígérjük, hogy nem küldünk spamet. Soha.

Ahogy minden oldal, mi is sütiket használunk. Az OK gombra kattintva beleegyezel a telepítésükbe és használatukba.

Részletek OK