Tanévnyitó a Szent Erzsébet Magyar Iskolában

2019. szepember 21-én ismét megnyitotta kapuit a torontói Szent Erzsébet Magyar Iskola. Észak-Amerika legnagyobb és legrégebben fennálló magyar iskolájába a 2019/2020-as tanévre csaknem 200 diák iratkozott be.

Az első tanítási napon 9.30 órakor mindenki az épület előtti téren gyülekezett. A gyermekek és szülők egyaránt örültek egymásnak. Van aki majdnem egész nyáron Magyarországon volt, így rég nem látta barátait. De olyanok is akadtak, akik egész szünidőben összejártak, együtt kirándultak. A gyülekező uttán minden osztály elindult a saját tantermébe és megkezdődott a tanítás. 11.45 órakor kezdődött a tanévnyitó ünnepi szentmise, melyen a szülők is részt vehettek. A templom megtelt gyermekekkel. A mise végén Forrai Tamás atya megáldotta a gyermekek iskolatáskáját.

Az iskolában több változás is történt. A fantasztkius pedagógus gárda új tagokkal bővült. Továbbá Perényi Csilla igazgató asszony nyugdíjba vonult, így új igazgatót kellett választani. Ezúton is gratulálok, jó egészséget, kitartást kívánok a vezetői feladatok elvgzéséhez Zydron Veronikának. Veronika Kanadában született, ő maga is a Szent Erzsébet Magyar Iskolában nevelkedett, majd felnőve, pedagógusként segítette a magyar gyermekek tanulását.

Az iskolában három óvodai csoport és nyolc iskolai csoport működik. Minden csoportot egy pedagógus osztályfőnök vezet, aki magyar történelmet, irodalmat és földrajzot tanít a gyermekeknek minden szombaton. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy itt dolgozhatok ösztöndíjasként. Munkám során a gyermekeket élményközpontú, néptánc, népzene, drámajáték alapú, 9 hónapon át tartó továbbképzésben részesítem.

Az iskola rendszeresen szervez ünnepségeket és versenyeket is. Legyen az idei tanév is felemelő mindenki számára.

Also available in: magyar

We use cookies. Press OK to accept them.

Részletek OK